Wie?

Scouts en gidsen is een jeugdbeweging die zich richt op meisjes en jongens vanaf 6 jaar. In de scouts werken wij met verschillende leeftijdsgroepen of takken. Klik op een tak voor meer informatie.

Wat?

Scouts speelt zich af in de vrije tijd en draagt bij tot de ontspanning en opvoeding van kinderen en jongeren.
Speels en met een groot hart voor avontuur geeft scouts en gidsen een plek waar ze samen kunnen opgroeien en zichzelf ontplooien. Een leeftijdstak biedt de jongeren een ruimte om zich te ontwikkelen tot sportieve, creatieve en sociaal bewogen mensen. Een plaats waar ze zich een eigen visie en levenshouding kunnen vormen en leren hiervoor op te komen maar waar ze ook leren rekening houden met anderen.

Waar?

Wanneer er activiteit is, wordt er altijd afgesproken aan de scoutslokalen. Onze lokalen bevinden zich in het jeugdgedeelte van het nieuwe sport en cultuurcentrum te Jabbeke.
Zie contact voor een plannetje.

Wanneer?

Het scoutsjaar loopt van eind september tot eind mei met als kers op de taart een zomerkamp doorgaans in juli. De activiteiten gaan altijd door op zaterdag, meestal van 14h – 17h. Eénmaal in het jaar wordt een ‘weekendje’ georganiseerd.

Klik hier voor een stukje geschiedenis van onze scouts

11698631_927605867297921_427313636964120954_n

Groepskamp Dinant 2015