Uniform

Waarom ?
Je komt ze tegen langs straten en pleinen, in bos en hei: een jolige bende jongeren onderweg van nerges naar overal. Aan het uniform merk je het eerst dat het om een groepje scouts en gidsen gaat.
Met het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van de scouts en verwijs je naar de waarde van de beweging. Een uniform geeft aan leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijks te veruiterlijken.
Het uniform is speelkledij met plaats voor fantasie. “Bewegingskledij” is misschien een beter woord dan “uniform”; uitnodigender, creatiever, vriendelijker.

Hoe ?
Kapoenen en kawellen hebben geen voorgeschreven uniform, enkel de groepsdas (scoutssjaaltje). Het basisuniform is eventueel ook in kapoenenmaten beschikbaar.
Het basisuniform is voor jonggivers, givers, jins en leiding hetzelfde:
  • Das / sjaaltje (+ ev. dasring)
  • Beige hemd
  • Eventueel  T-shirt  en/of  trui van scouts permeke zelf
De das, T-shirt en trui van permeke kunnen aangekocht worden op de overgangsactiviteit of later in het jaar bij de leiding.
Het beige scoutshemd en nodige kentekentjes kunnen aangekocht worden in een Hopper winkel (de dichtste is Gent).

Waar moeten die kentekens komen op je hemd ?c6cc8ebe20073b8de37d0258743a0084-690x444