Jonggivers (11-14 jaar)

IMG_6331
Jonggivers zitten meestal in het 6de leerjaar, 1ste of 2de middelbaar. Ze staan voor heel wat nieuwe uitdagingen en moeten zich vanaf nu als echte “scoutser” gaan bewijzen! Ze zijn niet bang van een beetje avontuur en steken al eens zelf de handen uit de mouwen.

Het leren van een heleboel technieken kan hier dus zeker niet ontbreken:

• Kaartlezen en een kompas leren gebruiken zodat we de leiding niet moeten bellen als we de weg niet meer vinden
  • Zotte sjorringen bouwen en trots zijn op de blaren die dan op je handen staan
  • Een drie-gangen-menu à la Sergio Herman leren koken op een zelfgesjord ‘tafelvuur’
  • Voor de eerste maal een tenten opzetten en hierin slapen (Goeie muggemelk is wel aan te raden)
  • De woudloperskeuken bij het kampvuur waar een leeg brik melk handig wordt om de patatten in te koken
  • Samen een dropping, dagtocht of 2-daagse tot een goed einde brengen ( dat wil ook zeggen : zonder snoep te gaan schooien gasten ;-))

… Ze leren met andere woorden op eigen benen te staan en deze uitdagingen in samenwerking met andere Jonggivers en hun leiding aan te pakken en te volbrengen. Hierbij krijgen ze ook heel wat nieuwe verantwoordelijkheden, zowel voor het materiaal als voor hun daden.

Jonggivers worden een steeds hechtere groep van vrienden waarbij ze stilaan ontdekken wat scouting echt inhoudt en dat scouting ook niet stopt wanneer de activiteit afgelopen is.

Op hun tweede tentenkamp staan ze dan ook voor hun grootste uitdaging tot dan toe: “De Totemisatie”. Daar moeten ze zichzelf bewijzen om hun totem ook werkelijk te verdienen, want grote Manitoe niet zomaar Kleine Krijgers in magische wigwam van Grote Krijgers toe laten!

Bereidt jullie dus maar voor op 3 jaar vol nieuwe technieken, avontuur en vriendschappen voor het leven!

Ons algemeen mailadres:  jonggivers.permeke@hotmail.com
Gasten, wij hebben een groep op Facebook, voeg ons gerust toe!

Bij vragen kan je altijd terecht bij:

• Tessa Decraemer (0474/03 35 40)
  • Jari Flederick (0479/ 11 05 16)